top of page

Terapia Yumeiho

     Este terapia de îndreptare a coxalelor, prin masaj și presopunctură, o metodă de tratament pentru reașezarea oaselor întregului corp,  relaxarea mușchilor și a țesuturilor.

     Acest tip de terapie a fost creat de dr. Saionji Masayuki Saiki Otsuki (1943 – 2005), fondatorul și directorul Institutului Internațional de Medicină Preventivă din Tokyo.

     Scopul terapiei Yumeiho este acela de a mobiliza capacitatea naturală a organismului de a se autovindeca prin realinierea coloanei vertebrale, a pelvisului și al aparatului musculo-articular.

     O procedură durează în jur de 50-70 de minute, timp în care terapeutul folosește cam 100 de tehnici diferite. Printre ele se numără, în primul rând, masajul prin manipulare și compresie, iar mobilizarea tuturor încheieturilor se face printr-o metodă originală și fără durere. În timpul unei ședințe de terapie Yumeiho, clientul este îmbracat în haine lejere și comode, iar tratamentul are loc pe saltele speciale plasate pe podea.

 

     Indicații:

 

- bolile degenerative (cronice) ale aparatului locomotor (artrozele, miozite, sinovite, tenosinovite, reumatisme articulare cronice, etc)

- tulburările de statică și dinamică ale aparatului locomotor (cum ar fi cifoze, scolioze, lordoze, asimetrii funcționale ale membrelor, asimetrii de statică și dinamică ale articulațiilor bazinului, subluxații ale articulațiilor coloanei vertebrale, etc.)

- tulburări neurologice de tip nevralgic (nevralgii intercostale, sciatice, trigeminale, cervicobrahialgii, etc, de origine radicular iritative) aparute în urma unor fenomene degenerative sau iritații mecanice-radiculare

 

- tulburări funcționale ale țesuturilor moi implicate în mișcare (contracturi musculare, asimetrii de tonus ale mușchilor, laxități ligamentare, redori articulare, reduceri ale amplitudinii mișcării în articulații de diverse etiologii)

 

     Contraindicații:

 

- boli acute de origine inflamatorie

- plăgi (arsuri, răni de orice natură și la orice nivel), traumatisme acute

- tulburări circulatorii severe cum ar fi: arterite, flebite, tromboflebite, hiper sau hipotensiune în puseu acut 

- boli psihice (exceptând depresiile în forme ușoare, nevroză astenică, unde se constituie în indicație)

- boli canceroase sau autoimune – severe, etc.

- osteoporoză avansată, hernii de disc cu implicații radiculare severe (parestezii, paralizii, hiperalgie) 

- menoragie în puseu acut, chisturi, toate tipurile de boli infecto-contagioase

     De asemenea se constituie în contraindicații ale aplicarii terapiei, toate intoxicațiile acute (alcoolism acut, narcomania acută, toxiinfecții alimentare sau de orice altă natură, etc.), pacientii aflati sub influența anestezicelor puternice sau sub influența unor droguri.

bottom of page